Exerciții pentru abdomen – Care sunt cele mai eficiente și cum le faci corect

Multe femei duc o luptă continuă pentru a scăpa de acei colăcei inestetici. Un abdomen tonifiat și foarte bine definit nu este doar o iluzie, este însă rezultatul unor exerciții constante, alese și executate corect. Vestea bună e că cele mai eficiente exerciții pentru abdomen pot fi făcute și acasă și nu necesită, în primă fază, deplasarea la sala de sport. Sunt cele care lucrează intens mușchii abdominali, ard calorii, respectiv grăsimea de deasupra și, dacă sunt realizate în mod regulat, ajută la tonifierea mușchilor și la obținerea unui abdomen bine definit.
Îți prezentăm 5 dintre cele mai eficiente exerciții pentru abdomen și felul în care acestea se execută corect, pentru a obține rezultatele dorite:

“Scândura” înlocuiește cu succes abdomenele clasice

Primul gând, atunci când vrei să lucrezi abdomenul, este la abdomenele clasice. Trebuie să știi că acest tip de exercițiu consumă mult efort, fără să pună în mișcare mușchii și poate fi înlocuit cu succes cu cel numit „scândura”. Acest tip de mișcare este una dintre cele mai eficiente pentru a modela și tonifia zona bazinului.
Folosește o planșă și așază-te pe burtă. Ridică-te și sprijină-te în palme, apoi începe să ridici picioarele, pe rând. Execută câte 10 ridicături cu fiecare picior. Poți realiza același exercițiu cu sprijin pe coate. De ce este atât de eficient acest exercițiu? Pentru că lucrează concomitent mai multe zone ale corpului. Brațele ca sprijin, abdomenul, care trebuie să mențină o poziție fixă, dar și coapsele atunci când ridici picioarele.
Pentru a te asigura că pierzi destule calorii și pentru eficiență maximă în utilizarea mușchilor, e important să execuți exercițiul cât de repede poți.

Abdomenele laterale

Abdomenul plat și definit nu înseamnă doar partea din față, ci și o formă perfectă de-o parte și de cealaltă a corpului. Acest exercițiu ajută la tonifierea mușchilor oblici laterali și se execută extrem de simplu, asemenea abdomenelor clasice.
Așază-te cu spatele lipit de podea, pe planșa de fitness, apoi îndoaie genunchii și pune mâinile în zona cefei, în formă de X. Efectuează mișcarea de ridicare a corpului și a picioarelor, pe rând, astfel încât cotul drept să atingă genunchiul stâng pe diagonală și invers. Abdomenele laterale devin eficiente atunci când se execută în serii de câte 15.

Flotări cu ridicare a brațului

Exercițiul pare destul de greoi, însă primul lucru pe care trebuie să-l știi este că se execută mai simplu decât flotările normale. În plus, este printre cele mai potrivite pentru a pune în mișcare atât mușchii abdominali, cât și pectoralii.
Ca să fie cu adevărat eficient, e nevoie să execuți corect acest exercițiu. Pentru a face flotări cu ridicare a brațului, așază-te în poziția de flotare normală și depărtează mâinile și picioarele deopotrivă, apoi lasă-te în jos, cu forța membrelor inferioare. Când ai ajuns în poziția finală, întinde una dintre mâini și menține astfel corpul timp de câteva secunde. Secretul acestui exercițiu este să reușești să menții corpul drept atunci când greutatea va fi doar într-un singur braț.

Ridicări de picioare

O altă mișcare eficientă din seria exercițiilor pentru abdomen este dată de ridicările de picioare, care consumă cele mai multe calorii.
Întinde-te pe spate și ridică ambele picioare, ținute lipite. Exercițiul îți va solicita destul de mult mușchii și sunt suficiente câte 10 repetări, de trei ori, cu pauze între ele.


Ține cont că pentru a obține abdomenul plat pe care ți-l dorești exercițiile nu sunt suficiente. Adoptă o dietă echilibrată și păstrează continuitate în executarea mișcărilor. Alocă-ți cel puțin jumătate de oră în fiecare zi pentru rezultate optime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *