Top 10 sfaturi pentru a slabi sanatos

Duci o luptă continuă cu kilogramele în plus sau pur și simplu vrei o talie mai subțire? Dietele sunt adesea înșelătoare, mai ales că îți pot afecta sănătatea. Unul dintre marii dușmani ai siluetei, dar și ai sănătății tale este sedentarismul, astfel că reușita ta are la bază două aspecte: mișcarea și alimentația.

În cele ce urmează, vei găsi 10 sfaturi pentru slăbit, care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate pe termen lung.

 Schimbă-ți complet stilul de viață

Ce presupune asta? Să începi prin a urma o dietă bogată în vitamine și fibre. Renunță la caloriile din alimente nesănătoase și construiește-ți mesele din fructe, legume și carne slabă. Un regim de slăbit înseamnă porții mai mici, iar pe lângă mâncare, sportul este cel care te va ajuta să-ți valorifici și mai bine lupta împotriva kilogramelor.

Începe să faci mișcare prin mers alert

Printre trucurile de slăbit se numără sportul. Dacă ești genul de persoană sedentară, ai grijă să nu-ți forțezi corpul. Începe prin a merge mai mult de jos. Accelerează ritmul mersului, fără să alergi. În timp, vei vedea că organismul tău se va obișnui cu efortul. Continuă prin a face exerciții regulate, acasă. Ulterior, ar fi indicat să apelezi la un instructor care să te ghideze și să-ți recomande antrenamentul potrivit. 

Fă-ți un program de sport

Mersul la sală vine în completarea slăbitului rapid și sănătos. Cere ajutorul unui specialist și explică-i care este miza ta. Fă-ți timp pentru a executa periodic antrenamentele, pentru a putea obține rezultate optime. Nu uita nici de dietă!

Nu te înfometa

Una dintre marile greșeli pe care oamenii care vor să slăbească le fac este înfometarea. Pentru a supraviețui, organismul uman are nevoie de apă și de hrană. Dacă renunți complet la mâncare sau te vei hrăni haotic, nu vei face decât să te alegi cu probleme de sănătate.

Nu sări peste micul dejun

Principala masă a zilei nu este cea de prânz, ci cea de dimineață. Orice ar fi, încearcă să nu sari peste micul dejun. Consumă alimente bogate în fibre și vitamine care îți vor asigura un aport caloric  timp îndelungat. Acest lucru presupune că nu vei mai simți senzația de foame ore bune.

Bea cel puțin doi litri de apă

Apa este vitală pentru o bună funcționare a organismului. Consumă zilnic cel puțin doi litri de apă!

Nu face niciun fel de excepții alimentare

În timpul dietelor poate apărea, desigur, pofta. Dacă vrei să slăbești rapid și sănătos, ar fi indicat să te abții de la dulciuri sau prăjeli. Fără excepții, cel puțin o perioadă! Apoi, poate un cub de ciocolată amăruie la intervale rare…

Renunță la gustări

Senzația de foame poate apărea între mese, însă gustările nu sunt cea mai bună soluție. Covrigii sau biscuiții sunt de domeniul trecutului dacă vrei să slăbești!

Scapă de stresul zilnic

Stresul îți afectează organismul, astfel că nu e indicat să te apuci de dietă dacă treci printr-o perioadă grea. Renunță la factorii de stres atunci când vrei să slăbești!

Dormi suficient

Somnul este esențial pentru ca metabolismul tău să funcționeze foarte bine. Încearcă să dormi cel puțin șapte ore pe noapte!

Primul pas pentru a slăbi sănătos este să conștientizezi că trebuie să-ți schimbi complet obiceiurile. Ia în calcul faptul că așa cum poți da jos rapid kilogramele, la fel le poți pune la loc. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *