Echipamentul corect la sală: de ce ai nevoie?

Dacă te-ai decis în final să mergi la sală și să devii o persoană activă, ai nevoie să cunoști câteva aspecte de bază, ce-ți vor fi de mare folos în parcursul tău de sportiv începător. Și de unde le poți afla? Exact de la un antrenor, care-ți poate preda în termeni simpli “alfabetul” antrenamentului la sală. Așa că dacă ai făcut primul pas și ai achiziționat un abonament, atunci hai să vezi ce urmează!

 Ca să fii complet pregătit să dai frâu dorinței tale de a face sport, ai nevoie de un echipament potrivit. De ce este important? Îți voi spune pe șleau! Nu vei dori ca după primele exerciții de încălzire să te strângă deja pantofii sport, nu? Sau imediat ce ai încheiat prima ta rudă de fitness, să simți că ai pielea udă din cap până-n picioare, corect? Acestea sunt aspecte pe care cel mai probabil nu le vei lua în calcul, pentru că nu ai de unde să le știi. Sfatul meu? Citește indicațiile de mai jos pentru a ști exact de ce ai nevoie atunci când intri în sala de sport.

Și nu-ți face griji! Investiția în echipament se face la început și ține luni bune. Nu va fi nevoie să cumperi pantofi sport sau bustiere odată pe lună. Așadar, iată cum arată un echipament complet și corect și care sunt accesoriile care n-ar trebui să-ți lipsească din geanta de sală.

Hainele – cât mai elastice și din țesături sintetice

Sintetic, da, ai auzit bine! Ai nevoie de o pereche de colanți, un tricou sau o bustieră, toate confecționate din material sintetic. Explicația e simplă! Probabil știi deja că pielea respiră cel mai bine în haine realizate din fibre naturale, iar cea mai populară țesătură este bumbacul. Nu și în sala de sport! Articolele sportive din bumbac sunt contraindicate în antrenamente, întrucât absorb și rețin transpirația în exces. Care va fi rezultatul? Vei simți încă după primele minute de effort senzația neplăcută de umezeală, care se va păstra pe tot parcursul antrenamentului. Acest disconfort este diminuat de hainele sport cât mai elastice, care să-ți asigure flexibilitate maximă și care nu absorb deloc transpirația, permițând pielii să se usuce.

Nu folosi articole mult prea largi, căci e posibil să te împiedice să execuți corect exercițiile din antrenament. De cealaltă parte, cele mulate trebuie să fie suficient de elastice și flexibile, cât să te poți mișca în voie.

Pantofii sport, principala piesă din echipament

Pantofii pe care îi porți când intri în sala de sport au un rol esențial pentru confortul tău atunci când faci mișcare. Sfatul meu este să-i alegi cu atenție și după o documentare precisă înainte. De ce? Pentru că e important să ți se potrivească din toate punctele de vedere. În primul rând, optează pentru unii ușori și cu o talpă flexibilă și antiaderentă, pentru a putea îndoi în voie piciorul, ori de câte ori este nevoie, și pentru a nu aluneca. 

Mărimea este și ea importantă! Pont: Mergi la shopping seara, atunci când picioarele tale vor fi ușor obosite, după o zi de mers sau de stat în picioare. Probează și vezi dacă poziția piciorului în interiorul lor este confortabilă și nu te strâng. În acest mod, vei elimina complet riscul ca după o oră de purtare la sală să simți vreun fel de disconfort. Ideal ar fi să fie confecționați din pânză și creați special pentru antrenamentul tău. Sfatul instructorului tău personal poate fi prețios. Hai să-ți explic exact de ce ai nevoie!

Accesorii care nu trebuie să-ți lipsească la sală

Dacă te-ai lămurit puțin cu privire la hainele și încălțămintea sport, trebuie să știi că din echipamentul complet fac parte și câteva accesorii indispensabile. Prosopul, sticla cu apă și hainele de schimb nu trebuie să-ți lipsească din bagajul pentru sală.

Opțional, poți adăuga în rucsac un deodorant, o pereche de șlapi pe care să-i folosești la duș, dar și o pereche de căști wireless și un gadget cu muzica ta preferată.

Cum știi sigur că vei reveni la sală după un antrenament solicitant? Atunci când ieși pe ușă obosit, dar cu zâmbetul pe buze. Scopul unui antrenor de fitness va fi întotdeauna acela de-a personaliza programul de sport, astfel încât să corespundă nevoilor, organismului și personalității tale. Hai să vezi ce putem face împreună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *