4 idei de mic dejun sănătos și gustos

Se spune în stânga și-n dreapta că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Perfect adevărat, fie că faci sau nu sport în mod constant. Alimentele pe care le consumi în primele ore ale dimineții au menirea de a-ți asigura un aport consistent de vitamine și nutrienți. În acest fel, organismul tău va fi pregătit pentru activitățile pe care urmează să le faci pe tot parcursul zilei. Dacă la birou te vei concentra mai bine pentru a-ți duce la bun sfârșit task-urile, iar doza de energie va fi mai mare. În ceea ce privește antrenamentele la sala de sport, un mic dejun sănătos îți poate asigura din start un tonus excelent.

Ca antrenor de fitness, îți recomand să nu sari sub nicio formă peste micul dejun, dar nici să mănânci ce apuci, doar pentru a bifa prima masă a zilei. Un sandviș sau niște biscuiți în grabă nu sunt neapărat cea mai bună opțiune pentru un stil de viață sănătos. Ține cont de faptul că atunci când faci mișcare, corpul tău depune un efort fizic mult mai mare și arde mai multe calorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care e absolut necesar să te hrănești consistent. Cum și cu ce? Îți las mai jos câteva idei de mic dejun sănătos și gustos, ideal de consumat după antrenamentul de dimineață sau înainte să-ți începi activitățile zilnice.

Atenție, dacă mergi la sală sau obișnuiești să practici sport (precum alergare sau înot)  dimineața devreme, micul dejun va fi servit obligatoriu după duș. Niciodată înainte!

Tarte cu ou fiert și somon

Unul dintre cele mai simple preparate de servit la micul dejun, aceste tarte cu ou și somon combină cu succes proteinele din ou, cu carbohidrații din pâine (neapărat să fie din făină integrală și, de preferat, cu cereale) și acizii grași Omega 3 din somon. Peștele este o sursă importantă de grăsimi sănătoase, care îți vor asigura necesarul zilnic de nutrienți. Pâinea din făină integrală îți va menține senzația de sațietate ore bune, până la masa de prânz, fără să simți nevoia de vreo gustare. Oul trebuie fiert doar câteva minute, astfel încât gălbenușul să rămână moale. Poți adăuga și două felii de avocado, pentru un plus de vitamine. Două tarte, adică două felii de toast integral, sunt suficiente pentru un mic dejun consistent.

Iaurt grecesc cu musli sau cereale integrale

Iaurtul grecesc este încă un aliment recomandat a fi consumat la micul dejun. Este ideal pentru cei care vor să-și dezvolte masa musculară. Combină iaurtul cu musli, cereale integrale, fructe uscate sau, în funcție de sezon, cu fructe proaspete. Îți recomand afinele pentru un plus de vitamine, însă la fel de bine poți consuma banane, struguri albi sau căpșuni ori citrice. Ce poți face pentru mai mult gust? Adaugă în iaurtul tău cereale integrale, fructele și un strop de miere de albine.

Migdale crude, nuci, caju, alune de pădure

Un mix de astfel de alimente are o valoare proteică sporită. Concret, un mic dejun care conține migdale crude, nuci, caju sau alune de pădure, alături de fructe uscate, este excelent pentru un boost de energie. Dacă obișnuiești să te antrenezi dis de dimineață și nu ai timp să mănânci altceva, aceasta este o variantă pe care o poți lua în calcul.

Smoothie cu migdale sau caju

Tot pe fugă, tot consistent și destul de gustos ar fi un smoothie. Ai nevoie de un blender, ceva fructe sau legume, după preferințe (îți recomand banane, afine, căpșuni, mango, avocado, morcov) și aproximativ 50 de grame de migdale crude sau caju. Adaugă 250 ml de lapte dulce și vei obține un smoothie consistent, care îți va ține de foame destul de mult timp. Dacă simți senzația de foame până la masa de prânz, poți alege o gustare sănătoasă, precum un măr sau un iaurt natural.

Dietă echilibrată, sport, somn de cel puțin șapte ore pe zi și reducerea cantităților de cafea sau alcool: aceasta ar fi, în mare, rețeta de succes pentru un stil de viață sănătos. Iar dacă îți dorești o siluetă perfectă, atunci personalizează-ți antrenamentele în funcție de nevoile tale. Dar ia micul dejun întâi, apoi mai stăm de vorbă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *