Top 5 cele mai bune diete de slăbit

Tot mai mulți dintre noi putem accentul pe imaginea personală, de aceea am devenit mai preocupați de obținerea unei siluete armonioase. Din dorința de a scăpa de kilogramele în plus și de a ne remodela trupul apelăm la diverse diete de slăbit care nu sunt neapărat eficiente sau sănătoase. Este adevărat că un corp de invidiat se obține cu multă muncă și ambiție, însă este important să păstrăm echilibrul chiar și atunci când urmăm un regim alimentar. Noi îți propunem în acest articol câteva diete de slăbit sănătoase, eficiente și rapide. 

Diete de slăbit sănătoase

Pentru obținerea siluetei dorite, există două mari secrete: adoptarea unui stil alimentar corect, bazat pe produse cât mai puțin procesate și mult sport. Și totuși, trebuie să știi că, dacă nu ești o persoană căreia să îi placă mișcarea, poți compensa acest lucru prin alimentație. Practic, poți scăpa de kilogramele nedorite, poți câștiga masă musculară și te poți tonifia în urma unei diete de slăbit sănătoase. În principiu, alege-le pe cele care conțin următoarele categorii de produse: cereale integrale, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, carbohidrați complecși

Cum să slăbești cu dieta Rina 

Dieta Rina se numără printre curele de slăbire bazate pe principiul disocierii. Aceasta ține cont de faptul că organismul nostru procesează și metabolizează într-un ritm diferit glucidele, proteinele și fibrele. Prin urmare, în dieta Rina se combină anumite tipuri de alimente cu scopul de a pierde în greutate și de a îmbunătăți rata metabolică. 

Dieta Rina permite alimente bogate în proteină, carbohidrați, amidon și vitamine. Regula de bază a acesteia constă în servirea meselor la intervale de timp egale, ultima masă a zilei având loc înainte de ora 19. Sunt complet excluse gustările dintre mese, dulciurile, prăjelile, fast food-ul, mancarea semipreparata și băuturile carbogazoase. În comparație cu alte cure, putem spune că Rina este una dintre acele diete de slăbit ușoare, fiind echilibrată din punct de vedere al nutrienților. În plus, dieta Rina nu promovează înfometarea, deoarece, urmată corect, organismul beneficiază de carbohidrați, proteine și vitamine, țesutul adipos reducându-se semnificativ. 

Cura de slăbire disociată 

Dieta disociată este una dintre cele mai cunoscute regimuri de slăbit. Principiul pe care mizează aceasta este cât se poate de simplu: nu alimentele în sine îngrașă, ci modul în care le asociem între ele. Practic, pentru a urma o cură de slăbire disociată trebuie să eviți combinarea alimentelor din grupuri diferite. De asemenea, sunt interzise alcoolul și cofeina 

Dieta ketogenică 

Dieta ketogenică sau, simplu, dieta keto funcționează după regula 60/30/10, în care alimentele consumate trebuie să conțină 60% grăsimi, 30% proteine și 10% glucide. Important de menționat este faptul că dieta keto are două faze, cea de atac și cea de menținere. 

Printre beneficiile dietei keto se numără:

  • Încurajarea efortului fizic
  • Îmbunătățirea nivelului de glucoză din organism; dieta este indicată chiar și persoanelor diabetice. 
  • Reducerea senzației de foame. 

Diete de slăbit rapid: dieta Balerina

Dacă ești în căutarea unei diete de slăbit rapide, încearcă dieta Balerina. Încă de la început trebuie să știi că vorbim despre o dietă foarte restrictivă, nerecomandată persoanelor anemice și nici celor care suferă de afecțiuni renale. În plus, înainte de începerea dietei este indicată și efectuarea unui set de analize. Dieta Balerina se bazează pe un conținut ridicat de proteine și pe un aport caloric scăzut.  Procentele hranei se împart, în acest caz, urmând această schemă: 55% carbohidrați, 20% proteine din carne slabă și 25% grăsimi sănătoase. 

Dacă vrei să te bucuri de rezultatele unei diete de slăbit rapide, poți înjumătăți porțiile de mâncare pe care le consumai în mod normal. Dieta Balerina se ține timp de două săptămâni pe ani, iar apoi specialiștii recomandă adoptarea unui stil de viață echilibrat, bazat pe alimentația sănătoasă și pe sport. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *